söndag 17 februari 2013

Veckan som gick

Utöver SSAB blev det bara en liten affär i tradingportföljen då jag köpte lite mer i PA Resources på 8 öre vilket sänkte mitt GAV till 10 öre. Efter att ha pendlat mellan 8-9 öre sjönk kursen till 7-8 öre och jag ökade lite. Sent i fredags ökade plötsligt kursen lite oväntat till 9 öre. Ska bli spännande att se utvecklingen nästa vecka.

Nokia som steg fint i flera dagar vände ner kraftigt några dagar för att sedan vända upp lite i fredags. Nedgången kom efter att Nokias andel av mobilmarknaden minskar och uppgången kom efter en ny köprek med riktkurs på 34 kr.

New Wave steg bra även denna vecka och har nu stigit med 85% sedan botten i november. Många verkar justera upp riktkursen efter det oväntat bra resultatet för 2012. Man kan förvänta sig en rekyl men på lite sikt har aktien nog mer att ge.

Rezidor sjönk 6% när resultatet för 2012 visade sig vara sämre än analytikerna förväntat men uppgången sedan botten i november är ändå nästan 50%. I fredags kom Nordea med en ny analys med riktkurs på 36 kr, vilket är ca 20% över fredagens kurs.

SSAB och CDON rörde sig lite upp och ner utan större rörelser. Volvo steg svagt.

I de andra porföljerna gjordes inga ändringar.

Oriflame rapporterade i torsdags och öppnade kraftigt upp på 240 kr jämfört med stängningskursen dagen innan på 225 kr. Aktien vände dock ner och slutade på 214. Intressant vilka svängningar det kan vara! Nordic Mines gick ner krafitgt i början av veckan för att sedan hämta in det mesta av fallet i slutet av veckan.

Proffice som rapporterar på tisdag den 19:e steg kraftigt i fredags med 8%.

Husqvarna som rapporterade i onsdags föll lite på rapporten för att sedan falla kraftigare i torsdags på kapitalmarknadsdagen när tillväxtmålet togs bort.

NCC steg brantare än tidigare. Riktkurserna för många aktier justeras onekligen efter rapporterna.

Cybercom verkar vända upp och steg kraftigt ons-tors.

SEMAFO bara fortsätter nedåt och sjönk med 7% i fredags. Märkligt då bolaget gör vinst och har pengar i kassan. Kanske bolaget har problem som inte är allmänt kända än? Eller kanske alla säljer guld i tron det ska rasa om konjunkturen förbättras? Lite konstigt då att Nordic Mines som föll i början av veckan steg med 11% i fredags. Ibland är det svårare än annars att se vad olika rörelser beror på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar