tisdag 22 januari 2013

Köprekommendation efter 13% uppgång

Nobia steg igår med 13% och slutade på 36,4 kr efter en omvänd vinstvarning och idag justerar SEB Enskilda upp riktkursen från 26 kr till 46 kr. Agerandet är förstås korrekt att justera upp riktkursen när man ser en vändning men ganska typiskt att de kommer med ny rekommendation efter den omvända vinstvarningen.

Nobia har varit pressat länge eftersom byta kök eller bygga nytt inte prioriteras när det är kris utan går att skjuta på så inte konstigt att både omsättning och resultat minskar. Förr eller senare vänder det dock och då blir det desto fler kök sålda. Som lägst var aktiekursen nere och vände på 18,5 i juli i år och har nu nästan dubblats. Jag ser dock fortsatt stor potential i Nobia och har 60 kr som första riktkurs, vilket aktien var uppe i i januari 2011. När läget förbättras i Europa är det mycket möjligt Nobia når samma nivå som 2007 då aktien stod i  över 100 kr. Det kan bli om två år eller om fem år men oavsett så är potentialen god. Som vanligt överdriver marknaden både uppåt och neråt.




































Carnegie anser att köksbolaget Nobia är ett spännande turnaround case. Utsikterna för detaljhandeln i Europa är fortfarande dystra, men Nobia har lanserat ett antal kostnadsbesparande åtgärder som kommer att stödja resultatet. Trots den senaste tidens kursrally, är värderingen attraktiv. Carnegie höjer rekommendationen till Köp med riktkurs 40 kronor (31). Nobia meddelade på måndagen att rörelseresultatet för fjärde kvartalet landar på 195 miljoner kronor, 20 procent över konsensus. Det är enligt Carnegie tredje kvartalet i rad med en betydande positiv avvikelse från marknadens förväntningar. Resultatutvecklingen visar att omstruktureringen har börjat bära frukt.

SEB Enskilda höjer sin rekommendation för kökstillverkaren Nobia till köp, från tidigare behåll. Riktkursen dras upp till 46 kronor, från 26 kronor. Aktien var stor vinnare på måndagsbörsen efter en omvänd vinstvarning.

http://www.privataaffarer.se/borsguiden/analytiker-ser-koplagen-472900
http://www.privataaffarer.se/borsguiden/nobia-battre-an-vantat-472524

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar