onsdag 2 januari 2013

Kul börsdag idag

Tack vare att de i natt tillfälligt löst de akuta budgetproblemen med "Fiscal Cliff" så steg börsen bra idag. Börsen öppnade med ett rejält gap som höll i sig och stängningen blev på dagshögsta. Bra start på det nya året!


















Mina tre portföljer slutade på 2,62-2,99 jämfört med OMX 30 som slutade på 2,28. Alltid kul att slå index. Ofta brukar aktier som stiger mer vid uppgångar också gå ner mer vid nedgångar, men stora portföljen har i december klarat sig riktigt bra vid nedgångar också, vilket är extra roligt. Vissa innehav har dock ganska hög risk så de kan röra sig rejält både uppåt och neråt men vid stigning bör de gå bättre än index.

Under 2012 var index som högst uppe på 1128 den 16:e mars. Eftersom det var den högsta noteringen 2012 anses det vara en viktig teknisk nivå och vid stängning över denna nivå ska det ge köpsignal för fortsatt uppgång. Idag stängde index på 1130 så det ska bli spännande att följa utvecklingen. Det mesta talar för fortsatt uppgång men det kan svänga snabbt. Just nu ligger de amerikanska börserna stabilt runt dagshögsta.

Köpte Tradedoubler till tradingportföljen idag på 12,55. Slutkurs 12,75. Känns bra när en aktie stiger efter köp. Skulle bytt ut Kungsleden i stora portföljen men då den fortsatt gå bra behåller jag den tillsvidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar