söndag 13 januari 2013

CDON i intressant läge

CDON sjönk från 42 kr i mitten av december och ser ut att ha bottnat vid 33 kr. Aktien är ned 15% och ser ut att vända uppåt igen. Aktien sjönk under hög omsättning och även vid vändningen var omsättningen ovanligt hög.  Den 8 februari kommer rapporten för fjärde kvartalet vilket kan sätta fart på aktien både uppåt och neråt. Ser ut som ett bra läge att köpa nu för att sedan sälja innan rapporten.

















2013-01-03
SEB ser fortsatta kostnader för internethandelsbolaget Cdon i och med implementeringen av det nya lagret för onlineklädbutiken Nelly.com, vilket väntas belasta aktiekursen på kort sikt.

SEB fortsätter dock att se "signifikant uppsida" i aktien och upprepar sin tidigare köprekommendation med riktkurs på 69 kronor på 12 månaders sikt. Gradvisa effektivitetsförbättringar förväntas under året samtidigt som 2013 kommer ha lätta jämförelsesiffror. Banken skriver att aktien erbjuder en unik exponering mot tillväxten på den nordiska e-handeln genom marknadsledande märken och vars aktie handlas till rabatt mot konkurrenter inom e-handeln.

-------


2012-12-10
ABG Sundal Collier inleder sin bevakning av Cdon med rekommendationen köp och riktkurs 70
kronor. Det framgår av en analys daterad den 9 december. Investmentbanken bedömer att det finns goda förutsättningar för stark tillväxt på onlinebaserade detaljhandelsmarknader. Vidare bedöms Cdon stärka sin ledande position i Norden. Efter ett svagt 2012 bedöms en gradvis positiv återhämtning äga rum under de kommande tre åren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar