fredag 21 december 2012

Nordic Mines +29,87%

Nordic Mines rusar sedan teckningsrätter avskiljts



I dag 0,46 SEK 29,87% 2,00

Nordic Mines 29,87%

Nordic Mines aktie handlades till omkring 2:12 kronor på Stockholmsbörsen vid lunchtid på fredagen, en nedgång sedan torsdagens stängning på 2:86 kronor. I själva verket har kursen dock stigit med närmare 38 procent. 


Fredagen är den första dagen då aktien handlas utan rätt till teckning i bolagets stora nyemission. Enligt Nordic Mines kommunikation innebär villkoren att ägare av en befintlig aktie erhåller tre teckningsrätter. En teckningsrätt ger i sin tur rätt till att teckna en ny aktie i bolaget till kursen 1:10 kronor.

Det innebär att
det teoretiska värdet för fyra aktier blir torsdagens stängningskurs om 2:86 kronor, plus tre gånger 1:10 kronor, totalt 6:16 kronor. Per aktie blir det teoretiska värdet därför 1:54 kronor. Det är också den kurs Stockholmsbörsen kommer fram till.



När aktier på
fredagen byter ägare till 2:12 kronor innebär det alltså en kursuppgång på nästan 38 procent.

Bolagets vd Thomas Cederborg vill inte kommentera aktiemarknadens svängningar för nyhetsbyrån Direkt. Någon specifik nyhet som för dagen skulle motivera en så stor kursuppgång känns han dock inte vid.
Inte heller Halmar Ahlberg, analytiker hos Redeye, ser någon anledning till den stora kursuppgången.

"Det är märkligt med en så kraftig reaktion, den är inte motiverad så vitt jag kan se. Men det är sådant som händer ibland i samband med stora emissioner", säger han.
http://www.di.se/artiklar/2012/12/21/nordic-mines-rusar-sedan-teckningsratter-avskiljts/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar